Lahti Basketball hyödyntää Thomasin palveluja – ”Haluamme jatkaa säännöllistä persoonallisuusanalyysin käyttöä yhtenä valmennuksemme työkaluna”

Koripallojoukkue on työyhteisö, jonka onnistuminen tiimityöskentelyssä mitataan jokaisessa ottelussa.

Kun työpaikan johto ymmärtää työntekijöiden erilaisia toimintatyylejä, henkilöstön osaamisen kehittäminen paranee ja henkilöstön tuloksellinen johtaminen on helpompaa. Myös uusien työntekijöiden rekrytointi helpottuu.

Thomas HPA, Henkilökohtaisen Profiilin Analyysi, kertoo työkäyttäytymisestä ja auttaa ymmärtämään itseään ja muita paremmin.

Lahti Basketball teetti koko joukkueestaan, pelaajista ja valmentajista, Thomas HPA -analyysin ennen kauden alkua. Päävalmentaja Pieti Poikola kertoo Thomas HPA:n hyödyntämisestä toimivan joukkueen rakentamisessa.

Thomas HPA:n avulla tunnistaa parhaan mahdollisen tavan antaa palautetta

LABA Pieti Poikola
Kuvateksti: Päävalmentaja Pieti Poikolan mukaan, kun on parempi tuntemus siitä, miten eri tavalla eri persoonat kommunikoivat on helpompi reagoida avoimeen palautteeseen ilman tarvetta jäädä kiinni siihen, miten palaute on annettu.

Panostamme Lahti Basketballissa itsetuntemukseen sekä suoraan ja rehelliseen kommunikointiin. Pyrimme tuomaan läsnäolon taitoja kaikkiin tapahtumiin. Autamme pelaajiamme toimimaan säilyttäen oman persoonallisuutensa, mutta silti kunnioittaen joukkueemme yhteisiä pelisääntöjä.

Olemme käyttäneet persoonallisuusanalyysia auttamaan pelaajia tunnistamaan oman tyypillisen tavan toimia ja kommunikoida. Haluamme auttaa pelaajia tuntemaan itsensä ja myös joukkuekaverinsa. Se auttaa rehellisessä ja suorassa kommunikoinnissa.

Kannustamme joukkueemme jäseniä antamaan ja ottamaan palautetta. Kun meillä on parempi tuntemus siitä, miten eri tavalla eri persoonat kommunikoivat on helpompi reagoida avoimeen palautteeseen ilman tarvetta jäädä kiinni siihen, miten palaute on annettu. Toisaalta tunnistamalla parhaan mahdollisen tavan antaa joukkuekaverille palautetta voimme auttaa sujuvoittamaan kommunikointia.

Itsetuntemus auttaa kehittämään myös tunneälyä

Tälle kaudelle aloitimme yhteistyön Amikon kanssa. Jokainen joukkueemme jäsen on tehnyt Thomas-analyysin. Olemme käyneet sen henkilökohtaisesti läpi. Lisäksi pidimme viimeistelyleirillä ennen kauden alkua Thomas-ammattilaisen johdolla pidemmän joukkuesession, jossa meille esiteltiin joukkueemme persoonallisuuskirjoa sekä, miten kullekin henkilölle on omin tapa toimia.

Sessio oli hedelmällinen. Se on auttanut myös valmentajia tiellä kohti optimaalisen valmennustavan löytämisessä. Koko prosessi otti aikaa reilun kuukauden, ja uskon sen auttavan meitä lopulta saavuttamaan enemmän voittoja sarjassa. Tulostakin tärkeämpää on se, että nyt meillä on vähän parempi tuntemus itsestämme.

Itsetuntemus auttaa myös pelaajia tunnistamaan reagointinsa erilaisiin ärsykkeisiin. Perfektionistin voi olla vaikea sietää yksittäisiä epäonnistumisia, mutta jääminen kiinni yksittäiseen huonoon suoritukseen hidastaa oppimista. Toisaalta oman tunnetilan tunnistaminen auttaa itse suoritukseen keskittymistä. Tämä tie on elämänmittainen. On todella mielenkiintoista seurata, miten tunneälymme kehittyy koko joukkueen tasolla. Tämän takia haluamme jatkaa säännöllistä persoonallisuusanalyysin käyttöä yhtenä valmennuksemme työkaluna. 

Amiko on Lahti Basketballin sponsori kaudella 2021–2022. Thomas Internationalin palvelutuotteet Suomessa tarjoaa Amiko Analysis, joka on osa Amiko Groupia. Myös Amiko Analysis on Lahti Basketballin yhteistyökumppani.

Thomas HPA:n avulla rekrytoit, motivoit, perehdytät ja sitoutat henkilöstöäsi tehokkaasti.
Thomas HPA tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutuksen ja johtamisen kehittämiseen konkreettisella tavalla,
lue lisää ja tutustu malliraporttiin!

Kaikki blogikirjoitukset